Skrivet av: Sven Wennerström | 5 april, 2012

Orm ombord

Lite läskigt skulle det allt vara ifall det dök upp en orm ombord när man sitter och spakar sitt lilla plan. Det är precis vad som hände Braden Blennerhassett.

Men vänta nu… har jag inte läst om det här tidigare? Jomenvisst. Det finns en incidentrapport från 2006 hos AOPA som beskriver i princip samma sak!

Slutsatsen är alltså att det där med att ormar kryper ut ur instrumentpanelen är något som händer då och då. Själv har jag inte drabbats än, det närmsta faunan jag kommit har varit någon lite för närgången fågel och en räv som strök omkring SFK:s stuga på Bromma.

Annonser

Responses

  1. Går ju bara inte att låta bli att tänka på usla rullen ”Snakes on a plane”. :-) En bekant till familjen som flög F4 Phantoms nånstans i trakterna kring medelhavet råkade ut för att han fått en orm av någon kompakt sort i fodret till sin flyghjälm. Slingerbulten kröp helt enkelt ner för pilotens ansikte när den fått nog och försvann. Uppdraget avbröts och efter en lyckad landning skrevs en incidentrapport till chefsmekanikern; ”Snake lost in plane. Please locate and extract. Species and toxicity unknown”. Denne nåddes av budskapet först när han lyckts prångla in sin välgödda lekamen i någon trång del av planet och gjorde sedan personbästa på 100 meter. :-)

    • Ha! Underbar skröna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: