Skrivet av: Sven Wennerström | 5 november, 2011

Höstsegling i Chesapeake Bay

Årets traditionsenliga höstsegling blev en månad senare än vanligt, men ändå precis i skiftet av sommar och höst. Den här gången var det farvattnen utanför DC som skulle utforskas och fartyget var något så märkligt som en hemmabyggd katamaran.

Bilderna är klickbara och många fler finns på Flickr.

Under hösten har min fru gått en seglingskurs. Efter avklarat teoriprov och segling tillsammans med lärare har hon nu rätt att hyra klubbens mindre båtar för utflykter. Det var hennes teorilärare som undrade om vi ville vara besättning under Columbus dag-helgen. Inte mycket att tveka på. Utanför DC ligger vackra Chesapeake Bay, med ett otal creeks som man kan segla upp i.

Båda kvällarna knöt vi ihop oss med ett par andra båtar med bekanta i och lade oss på svaj. Kvällarna blev som vanligt när man är ute – god mat, god dryck och historier från de sju haven. Appropå goda drycker gjorde jag som vanligt mitt bästa för att ge amerikanarna lite god och sund dryckeskultur.

Slutligen en bild på bloggaren själv i full färd med att navigera oss rätt. Efter att ha grejat lite med sjökorten, hållit en stund i ratten och sett allmänt kompetent ut, bestämdes raskt att även jag skulle ha rätt att hyra klubbens båtar. Det märktes kanske att jag seglat en gång eller två förut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: