Skrivet av: Sven Wennerström | 26 augusti, 2011

Orkanen Irene

Brace for impact. Orkanen Irene kommer att masa sig förbi alldeles utanför DC imorgon kväll och natten mot söndagen. Mycket regn och hårda vindar har utlovats. Olika former av undantagstillstånd och katastrofläge råder i samtliga delstater längs ostkusten och städerna vid Marylands atlantkust håller på att evakueras.

Själv har jag tagit in utemöblerna från balkongen och flyttat bilen till en ruta på parkeringsplatsen som är så långt bort som möjligt från träd, balkonger och gatlyktor. När jag var i mitt lokala snabbköp tidigare idag gapade hyllorna för flaskvatten och fryspizza redan tomma. Folk tar stormen på allvar och det är lätt att dras med. Det var ju trots allt bara ett par dagar sedan vi hade en jordbävning här som mätte 5.9 på richterskalan. Kanske är det the rapture som har börjat?

Även FAA förbereder sig och har upprättat en Hurricane Irene Airspace Coordination Area. För närvarande landar planen på Dulles enligt tidtabell, men ett tusental flighter sägs vara inställda. På maillistan för DC-piloter som jag följer var det någon som lusläst sitt försäkringsavtal och konstaterat att försäkringsbolaget skulle betala för ett par flygtimmar för att flytta planet till säkrare ort. Ett antal småkärror i området har flugits inåt landet och från flera flygplatser kom mail om att det finns ledia tie-downs och hangarplatser.

På söndag morgon ska det värsta vara över och redan samma eftermiddag väntas solen titta fram. Den som lever får se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: