Skrivet av: Sven Wennerström | 9 november, 2010

Bättre förr

Även som självidentifierad teknik- och framtidsoptimist är det ibland svårt att ibland inte drabbas av tanken att det kanske var bättre förr. Senast hände det när jag satte mig på bänken som avbildas ovan. Den står på Smithsonian Air and Space Museum i DC och är indelad efter hur breda sätena är på ett par olika flygplansmodeller. Längst till vänster har man en Ford Tri-Motors 18 tum att klämma ner sig i, näst längst till vänster 20 generösa tum i en DC-7 och sedan går det utför. 17,5 tum i en 747. Betänk då att denna försämring har skett samtidigt som amerikaner i allmänhet har fetat till sig rejält.

Och vad har vi fått tillbaka? Möjligheten att faktiskt pressa ner oss i dessa säten. Möjlighet för alldeles vanliga familjer att med högst normala inkomster åka jorden runt. Eller att flyga en timme för att hälsa på släkt och vänner i Malmö. Kanske var allt inte bättre förr.

En sak som dock definitivt var bättre förr var den här bloggen. Jag har inga ursäkter, annat än att jag har nött tangenterna med att nörda om PR och kommunikation och om amerikansk politik här och där på nätet. Nu är dock valet i USA över och det är dessutom underbart flygväder i distriktet. Ett försök till skärpning utlovas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: