Skrivet av: Sven Wennerström | 26 juni, 2009

Fredagstrams: ultimate speeding ticket

Tack Martin!  Sägs komma från tidningen Flight? Klicka på bilden för full storlek.

Radarkontroll

Annonser

Responses

 1. ”Hostile radar installation” – jo jag tackar!

 2. ”Mig skeptisk..”

  1: Storyn dyker upp med jämna mellanrum i olika skepnad. Jag har hört den i form av två danska militärpoliser i Kosovo som fick för sig att lasermäta hastigheten på en förbipasserande AH-64, vilket då skulle ha resulterat i både defensiva manövrar, skrammel med stora bandmatade bössor och att det gått iväg ett automatiskt ”distress call” till en Carrier Battle Group ute i Medelhavet vilket fått en massa människor väldigt uppjagade.

  2: Det lilla jag vet om EWS/ECM säger mig att aktiva motmedel (chaff, flare, störsändare) kan konfigureras för automatisk respons på hot, praktiskt i beslutsintensiva situationer, men att en faktisk vapeninsats alltid kräver ett medvetet beslut av pilot/operatör. Att måldata matas in i vapnet betyder inte att det sen avfyras per automatik, inte ens mot poliser. Jag vet inte vilka frekvenser polisens handhållna enheter sänder på men gissar att den största likheten med ett eldledande vapensystems radar finns i att de båda har en ganska smal stråle. (Borde vara på X-bandet nånstans, 8-10 GHz.)

 3. Haha!

  Låter för bra för att vara sant, men jag kan mycket väl tänka mig att en hämndsugen administratör på en flygbas kan ha diktat ihop en sån grej bara för att jävlas lite.

 4. Jag tycker också att den är alldeles för bra för att vara helt sann. Men ganska kul!

 5. Varför låta sanningen förstöra en bra historia? Dessutom, artikeln påstår inte att aktiva vapensystem verkligen gick igång, bara att flygbasen skickade ett brev till polisen där de sa så…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: