Skrivet av: Sven Wennerström | 18 mars, 2009

Vårvindar friska

Äntligen comeback i flygplanet efter en månads ofrivilligt uppehåll! Dagen började förvisso inte så hoppfullt med att jag fegt nog sköt på cykelsäsongen en dag när jag så blytunga moln och ilskna regndroppar. Men det tog sig under dagen och väl på Bromma så blåste de sista grå slöjorna bort och det såg riktigt skapligt ut.

Dagen till ära fick jag stifta bekantskap med en ny flygplansindivid: Martin Olle –  en PA28-181, precis som Filip Zäta som jag vanligen flyger. Det mesta lika och efter en liten stund var man vad vid instrumentens och radiostackens annorlunda utseende.

martinolle

På schemat stod att öva sidvindslandningar, så kurs sattes mot Barkarby där vinden kom in rakt fån sidan av banan. Dock i lite för stor omfattning, för samma friska fläktar som sopat rent på himlen visade sig nu ligga lite för nära gränsen för vad en liten PA28 trivs med. Och en bit över gränsen för vad som skulle vara en meningsfull övning för mig. Vi gjorde tre tappra studs-och-gå, där flygläraren ideligen fick gripa in (det såg ut som om han frenetiskt paddlade kajak med yoken…), så konstaterade vi att det där med sidvindslandningar fick anstå. Istället for vi bort till Skå-Edeby och filade på bedömningslandningar, dock på behörigt avstånd från den plaskvåta banan. En kul övning! Och nyttig såklart.

Lektionen blev något kortare än normalt och även om det inte blev så mycket landat – varken i mot- eller sidvind – som man kanske kunde önska, så var det härligt att vara uppe igen efter ett långt ofrivilligt uppehåll!

Sist en stämningsbild från plattan utanför flygklubben. I förgrunden Zäta Zäta occh Filip Zäta, i bakgrunden skymtar Linköpings flygklubbs snabba, snygga Mooney.

bromma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: