Skrivet av: Sven Wennerström | 7 januari, 2009

Äntligen flygning

fz

Året inleddes visserligen med inställd lektion, men idag var det till slut dags att väcka Filip Zäta för en lektion i strålande vinterväder. Efter att ha sladdat bort till tankstationen var det raka spåret upp i luften. Lite vind i banriktningen och inte helt jämnt i luften, men härligt att vara uppe igen efter nästan två månaders ofrivilligt uppehåll på grund av bristande väderförutsättningar.

Efter att ha sagt hej till Brommatornet ovanför Svartsjö genomförde vi lite uppfräschning av grundläggande roderverkan och tog en sväng till Trosa för att öva på såväl navigering som orientering i den vinterklädda terrängen.

Sist men inte minst ett antal studs-och-gå på Skå-Edeby för att återuppta tragglandet av landningsvarvet ungefär där vi slutade i november förra året. Det är en bit kvar innan allt sitter, men nog känns det som om det går bättre och bättre för vart försök. Sammalagt har jag nu skolat 6,4 timmar och under den tiden har jag med mer eller mindre hjälp av min lärare (allra oftast mer) satt hjulen i marken 27 gånger.

Annonser

Responses

  1. Det låter underbart! Ta’t lugnt och råka inte ut för några olyckor nu bara. Om du ser min kusin Johan ‘kjep’ Petersson så måste du säga hej från mig.

  2. Ännu en trevlig blogg från PPL skolningen! Lycka till och kom ihåg att vandringen är minst lika kul som själva målet.

  3. Kristofer: jag tar det alltid lugnt, vet du väl! Varifrån flyger Johan?
    PC: Så sant, man får påminna sig om att inte glömma bort att ta tillvara på nöjet av själva utbildningen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: